Největší e-shop s potřebami pro řezníky a kuchaře v ČR a SK
-
Akce a slevy
-
Koření a přísady
-
Střeva a síťky
-
Řeznické potřeby
-
Krájení
-
Obalový materiál
-
Řeznické stroje Dadaux
-
Gastro vybavení
-
Kuchyňské potřeby
-
Kuchyňské nádobí
-
Sanita a mytí
-
Pracovní a ochranné pomůcky
-
Udírny Bradley
-
Grily Weber
- Knihy pro řezníky a uzenáře
-
Herold pro Vás
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
Zabijačková polévka
Černá zabijačková polévka tzv. „prdelačka“ neodmyslitelně patří ke každé domácí zabijačce. Zde naleznete recept na její přípravu.
Postup:
Čerstvou, nebo sušenou vepřovou krev dobře rozšleháme a procedíme. Do vařicího vývaru vlijeme za stálého míchání krev a krátce povaříme. Doměkka uvařené kroupy několikrát propláchneme a necháme okapat. Do polévky přidáme okapané kroupy, na kostičky nakrájenou a rozpuštěnou slaninu, na drobno nakrájenou a osmaženou cibulku, třený česnek, drcenou majoránku. Podle chuti osolíme. Prohřejeme, ozdobíme čerstvou majoránkou a podáváme s čerstvým pečivem.Suroviny na černou polévku:
- 3 litry vývaru z vařeného masa
- 0,5 litru čerstvé nebo sušené vepřové krve
- 100 g slaniny
- 150 g velkých krup
- 50 g vařeného sádla
- 100 g cibule
- sůl
- pepř černý mletý
- hrst majoránky a čerstvá na ozdobu
- třeného česneku se solí